Zi de sărbătoare – Adormirea Maicii Domnului

20150815_102256Clopotele au bătut lung, însoțite de o lungă tânguire: Maica Doamnului a Adormit. Este sărbătoarea noastră, dar o sărbătoare de bucurie pentru că, încă odată se confirmă un adevăr dumnezeiesc: avem în ceruri o mama. Biserica este plină de suflete venite cu dragoste la întâlnirea cerească. Forfotul se risipește când poporul cântă încuviințarea „Amin!”, și rugăciunea de mulțumire – Euharistia a început iar,  sfântul lăcaș s-a umplut de mireasmă. Nu este vorba doar de tămâia care pâlpâie neputincioasă ci este mireasma cerească, atingerea lui Dumnezeu,  scânteia de Rai ce ne umple sufletele de bucuria divină neînțeleasă dar, trăită  fără cârtire, cu sufletul strâns și cu inimile sâltând de bucurie.

 Este zi de hram. Este o zi cerească pe care omenește nu ne-o explicăm. Nu găsim explicații pământești ca să arătăm cum toate s-au putut împlini într-un timp scurt. Știm că Dumnezeu le-a aranjat; a înmulțit darul și munca multora dintre  fiii Lui și  a pregătit Maicii Sale o zi de praznic așa cum noi, oamenii nu o puteam niciodată realiza.

20150815_102244Cuvintele sunt de prisos. Așa obișnuiește Dumnezeu, să ne lase fără cuvinte, iar noi primim cu nevrednicie darurile Sale. Doar atât, murmurând, cântăm tainic  imne Maicii Sale.

IMG_1372„Ție Maică-ți cer

Nu lăsa să pier, 

Du-mă sus la Fiul tău

Și la Dumnezeu.”IMG_1367

Reclame

Posted on 15 august 2015, in Fără categorie and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: