Activități cu tinerii

Pelerinaj cu tinerii din Parohiile Dăbâca, Luna de Jos și Păglișa la Mormântul Părintelui Arsenie Boca – 10 mai 2014

 

Undeva, acolo în adâncul sufletului nostru apare din când în când acea chemare, acel glas spre ce ne îndeamnă spre sublim. De fiecare dată, glasul acela nu este unul oarecare, sec, fără rod ci tot universul îi dă ascultare și participă la împlinirea lui. În acel moment lăsăm toate ca oarecând apostolii ascultând chemarea Mântuitorului și mergem lăsându-ne purtați de duhul până găsim pacea pe care toți o căutăm într-un fel sau altul.

Am trăit acest sentiment odată cu primul pelerinaj la mormântul Părintelui Arsenie Boca  împreună cu credincioșii Parohiei Dăbâca și l-am retrăit de curând când, de data aceasta cu cei mai tineri din parohie, cu copii, am urmat același drum spre locuri pline de pace și putere. În 10 iunie, cu mic, cu mare ne-am pornit la drum spre mormântul Părintelui Arsenie care ne-a primit cu atâta căldură. Drumul nostru a trecut pe la Castelul Huniazilor, apoi Cetatea din Alba Iulia cu  Catedrala și în cele din urmă Mănăstirea Dumbrava. Parcă timpul a trecut prea repede și noi nu am putul să-l ținem pe loc dar ne-am încărcat cu putere și am luat îndrăzneală și curaj ca să ducem lupta noastră, acasă sau oriunde ne-am afla, fiecare în felul lui iar din când în când ne readucem aminte de acele momente și locuri prin fotografiile ce ne-au rămas ca amintire. Vi le împărtășim și dumeavoastră, elevi, tineri, părinți, credincioși ai parohiei noastre și de pretutindeni.

Toate acestea au fost posibile datorită ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei care a pus la dispoziție transportul pentru acesti tineri credincioși. Pentru aceasta în numele parohiei,  VĂ MULȚUMIM!

 

 

 

Imagine

Imagine

ImagineImagineImagineImagine

Imagine

Imagine

ImagineImagine

ImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagine

Săptămâna altfel în Parohia Ortodoxă Dăbâca

În cadrul programului Săptămâna Altfel elevii claselor I-VIII de la Scoala Generală Gelu Românul Dăbâca au participat la o lecție practică de religie- Sfânta Liturghie. Sub supravegherea domnilor profesori stând înaintea lui Dumnezeu ne-am rugat împreună pentru o lume mai bună, pentru un viitor potrivit pentru noi și ei ca viitori cetățeni ai României.

Le mulțumim!

20140409_092107 20140409_092125 20140409_092130 20140409_092138 20140409_092654 20140409_092659 20140409_093538 20140409_093603

Pelerinaj pe jos la Manastirea Nicula

În prag de sărbători am făcut și noi o nevoință duhovnicească și  în data de 5 aprilie ne-am dus la Maica Domnului la Mănăstirea Nicula organizați într-un frumos grup format din cele mai curate suflete ale noastre, ale parohiei- copiii.  Pelerinajul l-am pornit pe jos din Gherla având înaintea noastră pe Preasfințitul Vasile Someșanul dar din toate părțile am fost protejați de Fecioara Maria. Organizat de doua asociații de tineret, Asociația Studenților Creștini Ortodocși și Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși,  marele grup de pelerini de peste 500 de credincioși(din care majoritatea au fost tineri) ne-a primit cu bucurie în sânul lui pe noi, tinerii parohiei Dăbâca și Păglișa.

Drumul a fost lung, vreo 7 kilometri, dar scurt în același timp pentru că momentele frumoase trec repede; iar noi ne-am simțit bine de tot. De la ora 16:30 și până la 18:30 am urcat spre mănăstire iar după un popas la slujba vecerniei în Mănăstire unde ne-am întărit sufletește și după o masă binecuvântată, unde am prins și putere trupească ne-am întors spre casă unde am ajuns cu bine în jurul orei 21:30.

Da, a fost obositor dar în acealași timp o experiență plăcută și cu mult folos duhovnicesc. Am dus rugăciunile noastre înaintea Maicii Domnului și cu siguranță nu vor rămâne fără răspuns.

Iată și câteva fotografii:

Grupul de pelerini  cât se putea vedea Sfânta Mănăstire Nicula În pregătire La început de drum In așteptare la Catedrala din GherlaDragii nostri pelerini   Cei mai miciUrcând spre Maica Domnului Apa pentru cei însetațiÎn Mănăstire la VecernieȘi odihna e necesară La masă Mergând cu Sfânta Cruce în fruntePreasfințitul Vasile cu Părintele Protopop Paul Isip

Dumnezeu să ne ajute tuturor și să primească această jertfă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: