Din activitățile parohiei

Pelerinaj la Părintele Arsenie Boca- Mănăstirea Prislop, Râmeț și Dumbrava

 

 

Acatistul Sfântului Nectarie Taumaturgul

Începând cu data de 15 ianuarie 2014, în fiecare zi de miercuri  timp de șapte săptămâni am săvârșit Slujba Acatistului Sfântului Nectarie. Vă întrebați de ce? Nevoia de sănătate trupească și sufletească  s-a făcut simțită în Parohia Dăbâca așa încât Sfântul Nectarie a adunat în jurul lui mulțime de credincioși, unind în același timp (atât spațial cât și spiritual) satul nostru.

Tot Sfântului Nectarie trebuie să-i mulțumim pentru că a binevoit să vină în mijlocul nostru în ultima săptămână (26 februarie) prin Sfintele sale Moaște de la Bisericuța Studentilor din Hașdeu, aduse de către Părintele Ciprian Negreanu care ne-a îmbogățit, la  rândul său cu un frumos cuvânt de învățătură. Chiar dacă de fiecare dată am încercat să scoatem în evidență în cuvântul de învățătură viața și minunile Sfântului Nectarie mai vechi sau mai noi, de departe sau de aproape, adevărata putere a  Sfântului  s-a putut simți mai ales în momentul în care legătura cu acesta a devenit una directă: închinarea la Sfintele sale Moaște, iar prezența sa s-a făcut simțită până dincolo de granițele Comunei Dăbâca.

Să ascultăm așadar cuvântul Părintelui Ciprian rostit credincioșilor din  Biserica Parohiei Dăbâca cu această ocazie.

Mulțumim Sfântului Nectarie pentru rugăciunea de fiecare zi înaintea lui Dumnezeu pentru noi!

Primii colindători din anul acesta (2013).

În prag de sărbătoare, anul acesta vestea Nașterii Domnului ne-a fost adusă pentru prima dată de un colindător special, un oaspete deosebil al Parohiei Dăbâca, Bogdan Curta. Cunoscutul solist, cu rădăcini în satul vecin, Luna de Jos,  interpret de muzică religioasă dar și populară și folk ne-a introdus în atmosfera de sărbătoare cu colindele noastre tradiționale din zona Ardealului și din toată țara. Alături de bradul împodobit, alături de sfeșnicele ce luminează chipul Mântuitorului și al sfinților, împreună cu sufletele curate ale credincioșilor pregătiți de întâlnirea cu Pruncul am făcut un prim pas pentru a răspunde chemării divine: „veniți la Mine”

DSCF1685 DSCF1695 DSCF1687DSCF1665 DSCF1568 DSCF1730

                                       

                                            Îi mulțumim în numele Parohiei Dăbâca! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: